Geen conflict diamanten!

Wat zijn conflict diamanten?

"Conflict Diamanten" zijn diamanten die worden gebruikt om oorlogen of terrorisme te financieren, en de civiele onrust in verschillende plaatsen in de wereld.

Wat doen de regeringen aan conflictdiamanten?

Meer dan 60 landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben het Kimberley Process Certification Scheme ondertekend voor de in- en uitvoer van ruwe diamant gedolven vanaf 1 januari 2003. Het Kimberley-proces vereist dat elke zending van ruwe diamant in een fraudebestendige container vergezeld wordt door een door de overheid gevalideerd certificaat. Elk certificatie is uniek genummerd en bevat de gegevens en beschrijft de inhoud van de zending.

De US douane service is verantwoordelijk voor de handhaving op Amerikaanse havens en heeft toegezegd om een zending ruwe diamant af te wijzen van elke natie die er niet in slaagt om te participeren aan de nieuwe normen of zendingen zonder voldoende certificering.

Diamond Brothers kwaliteitsgarantie

Wij bij Diamond Brothers zullen elke diamant die niet de juiste garantie biedt, weigeren. Al met al, conflictdiamanten hebben meer kans om te worden verkocht wanneer ze ruw zijn en niet geslepen. Diamond Brothers koopt geen ruwe diamant aan, waardoor de kans op geminimaliseerd wordt dat we er mee in aanraking komen.

Deze maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat onze klanten zich comfortabel voelen met de kennis dat alle diamanten gekocht en verkocht worden door de Diamond Brothers conflict vrij zijn.

Wij waarderen uw diamanten.
Gratis taxatie

+32 488 413 229

  • IGI International Gemological Institute
  • HRD Hoge Raad van Diamant
  • GIA Gemological Institute Of America
  • AGS American Gem Society
  • LD Gems bvba Antwerp